Logga in

Glömt lösenordet?
Har du inget konto? Bli medlem
Påminnelser

Påminnelser

Mailutskick

Mail skickas ut ca 1-2 gånger/månad

Påminnelser Live

Påminnelser skickas ut 1 timme innan sändningen startar. Inför Q&A och gratisevent skickas även mail ut dagarna innan.

Observera att du som medlem alltid kommer att få viktiga mail så som uppdateringar, orderbekräftelser m.m.
Vissa inställningar kan ta upp till 24 timmar innan de aktiveras

Ställ in alla utskick

Ställ en fråga

Inskickade frågor besvaras under våra Q&A (frågestunder) som hålls för medlemmar varje månad.

*” anger obligatoriska fält

Valfritt (för eventuella svar eller kompletteringar)
Hidden
Viktigt!
Tekniska frågor och medlemsfrågor mailas direkt till info@posturalyoga.com.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Sign up gratis intro

Förbättra din hållning och minska värk

– gå Postural Yogas introkurs!

15-30 April | online | GRATIS

Du väljer själv om du vill delta live eller ta del av repriserna.

Under 4 klasser kommer du att få stärka din hållning, lära känna din kropp och hitta dina obalanser! Du kommer att få lära dig vad korrekt hållning är och vilka fördelar du kan uppleva genom att få bättre hållning! 👇

Eventet är HELT GRATIS och passar extra bra för dig som vill:

✓ Minska värk och stelheter
✓ Få mer ork och fokusera bättre
✓ Minska stress och oro
✓ Öka dina energinivåer
✓ Sova bättre

Ange din email och anmäl dig:

– Du binder inte upp dig på något genom din anmälan.

– Efter anmälan får du ett mail med en länk till eventet.

– Under passet ser du mig, men ingen ser dig.

Vill du veta mer? Kika på den här Videon (3 min):

Varmt välkommen!
/Rebecca Reis, grundare av Postural Yoga

Live-schema

Delta på utsatt tid eller när du vill t.o.m. 30 april!

Introklass 1

Introklass 2

Introklass 3

Introklass 4

Frågestund

15 april 20.30 (40 min)

18 april 20.30 (35 min)

22 april 20.30 (40 min)

25 april 20.30 (45 min)

29 april kl 20:30 (ca 1h)

Anpassat för dig som är ny

Introduktionskursen är speciellt anpassat för dig som aldrig provat Postural Yoga tidigare. Inga förkunskaper krävs för att delta.

Före varje klass håller jag en kort föreläsning (3-6 min) om hållning och hur det påverkar dig.

Häng med live och ställ frågor i chatten före och efter passen eller se när du vill i repris t.o.m. 30 april. Den 29 april håller jag en frågestund där jag ger mina bästa tips och svarar på frågor!

Vanliga frågor

Ja, efter varje pass har släppts live kan du göra passen, helt gratis, när de passar dig till och med 30 april.
Gör passen i den ordning de står och häng gärna med live de tillfällen du kan.

Jag rekommendera att vara med live 29 april kl 20.30 då jag har min frågestund och ger mina bästa tips!

Som medlem kan du göra dessa pass och alla andra pass gratis när du vill i videoarkivet.

Nej, du binder inte upp dig på någonting. Detta event är helt gratis och är till för att sprida kunskap och inspiration till bättre hälsa. Det är inte ovanligt att du som deltar får många nya AHA-upplevelser och att du direkt känner skillnad på din hållning. Varmt välkommen!

Nej det måste du inte. Du kan direkt komma igång med saker som du redan har hemma. Så som böcker, lådor, skärp och kuddar. Vill du kan du köpa till något av våra startkit i vår webbutik. Här hittar du mina egna mattor, block och bälten som jag rekommenderar för Postural Yoga.

Du kommer att behöva:

  • En yogamatta (något mjukt att ligga på)
  • Ett yogablock (eller en kudde)
  • Två yogablock (två lika höga föremål, tex böcker)
  • Ett yoga strap (vanligt skärp – ej elastiskt)
  • En vägg att göra övningar mot
  • En Pall/stol
  • Ett par strumpor

Det kommer det att stå vad du behöver för att vara med på varje pass.

Matta
1-2 block
Bälte
Vägg
Stol/pall
Strumpor

Nej, du kommer aldrig att synas när du är med på ett livepass, det är bara Rebecca som visar vad du ska göra och hur. Du kommer dock kunna chatta med andra medlemmar och i slutet av passet även med Rebecca.

Absolut, du både kan och bör kombinera Postural Yoga med allt annat som får dig att må bra. En kombination kan ofta ge bättre resultat än att bara göra Postural Yoga eller bara göra sjukgymnastik eller massage till exempel. Det viktigaste är att du hitta dina pusselbitar som du känner förbättring och mår bra av, för tillsammans ger det dig den bästa läkningen.

Får du däremot ont under tiden eller inom 2 dagar som du tränar rekommenderar jag att du först börja med Postural Yoga så kroppen får chans att lära sig jobba korrekt i all annan träning/rörelse. Avvakta med din träning och testa igen om några veckor. Så länge du känner smärta av en övning/träningsform så kommer smärtan att motverkar effekten av Postural Yoga, då smärta stänger av hållningssystemet.

Självklart! De mjuka och skonsamma övningarna i Postural Yoga återställer kroppens naturliga balans – och då släpper stelheter av sig självt.

I Postural Yoga får ingenting smärta, hugga eller skära. Gör någon övning ont eller skapar obehag hoppar du bara över den. Med tid upplever de flesta att smärta och stelheter släpper. 

Absolut, Postural Yoga är en träningsform som passar alla – speciellt om du har värk, dålig hållning eller är stel. Gratiseventen är dessutom anpassade för dig som aldrig provat Postural Yoga innan. Alla, i alla åldrar, är välkomna att vara med.

Postural Yoga är en träningsform som skapades 2015 av Rebecca Reis. Träningsformen har vuxit fram bland annat från Postural Terapi/träning, NeuroKinetic Therapy, Kinesiologi och Yoga men även av andra läror. Läs mer här

Ett vanligt medlemskap kostar 149 kronor i månaden (99 kr/månad för studenter, personer med sjukintyg, föräldralediga och alla över 65 år). Månadskostnaden dras automatiskt samma datum varje månad.

Du kan även välja att betala årsvis, då kostar det istället 1499 kronor per år. Du får alltså två månader gratis!

Vi har varken bindningstider eller uppsägningstider och du kan enkelt säga upp ditt medlemskap när du vill.

Under alla 3 trimestrarna är faktiskt det allra viktigaste att du lyssnar på din kropp och att du inte gör något som skapar obehag eller smärta (både under tiden du gör en övning och inom 3 dagar efter). Utöver att stärka hållningsmusklerna är det generellt bra att jobba på andning, buktrycket, stärka in och utsida höft, säte och bål (core). Jag kan även rekommendera dig att inte gå för långt ut i dina leders ytterlägen (både i höfter och övriga kroppen) eftersom du är milt hypyermobil (överrörlig). Det är viktigt att du, i alla övningar och stretcher, känner att du jobbar med musklerna och inte hänger i dina lederna.

Generellt, under den första trimastern (upp till vecka 14), kan de flesta göra Postural Yoga pass som vanligt utan några modifieringar. Nu (och även innan graviditet) är det perfekt att börja balansera och stärka kroppen inför resten av graviditeten men också så att du kan återhämta dig bättre efter förlossningen. Alla övningar i Static Back är extra bra i början av graviditeten och så länge det känns bra att ligga på rygg (ex Static Back – Abdominal ContractionsStatic Back – Knee Pillow SqueezesStatic Back – Abductor PressesStatic Back – Arm Presses High 3p etc).

Under 2a och 3e trimestern (efter vecka 14) kommer vissa rörelser, ex ligga på mage eller på rygg, bli svårare och då kan du antingen behöva modifiera vissa övningar (till exempel kan du göra sittande kuddtryck istället för liggande) eller helt byta ut en övning mot en annan övning som du vet att just du gillar och mår bra av (börja skriva ner/spara övningar som du mår bra av redan nu). Du kan dessutom filtrera bort pass som innehåller ryggliggande och/eller magliggande övningar i videoarkivet.

Under 3e trimastern kan det vara svårt att göra hela pass. Du kommer mer och mer att få fokusera på de övningar som just du mår bra och att göra dessa övningar ofta. Många brukar gilla AirbenchGravity Squat och att släppa på kompensationer/stelheter som ofta blir i och med en graviditet (ex Runner’s Stretch – At WallChair Quad Stretch – Wallbröststretch mm). Generellt blir det nu mer sittande, stående och knästående övningar.

Detta är endast generella guidelinjer. Om du är minsta osäker över en övning ska du prata med din läkare/barnmorska vad de rekommenderar just dig.

Det finns många myter vad gäller gravid-träning men det finns faktiskt bara 3 saker som vi vet med säkerhet att gravida bör undvika vad gäller träning (enligt forskning):

  1. Dyka på djup med syrgastuber
  2. Träning på väldigt hög höjd, tryckförändring
  3. Träning som innebär risk för slag och sparkar

Utöver detta gäller som sagt att lyssna på din kropp och att aldrig göra en övning som skapar obehag eller smärta.

2 månader med Postural Yoga

Två månader med Postural Yoga har verkligen gett effekt. Såg och kände stor skillnad redan efter fyra dagar. Vissa av de besvär jag haft i kroppen sen typ 2006 är borta eller kraftigt reducerade.

Läs hela Fridas berättelse
2 månader med Postural Yoga

Två månader med Postural Yoga har verkligen gett effekt. Såg och kände stor skillnad redan efter fyra dagar.

Vissa av de besvär jag haft i kroppen sen typ 2006 är borta eller kraftigt reducerade. Min nacke som ofta fallit åt höger är mer rak, knäna pekar mer framåt, jag får äntligen ett flöde i andetaget HELA vägen från mage, bröstkorg, rygg och upp till nacken, jag märker hur jag är mer jordad, mer rörlig, känner mig längre och ståtligare, gladare, vaknar utan minsta stelhet, mindre kroppsliga stelheter, mer styrka och ork, mer energi och flöde, slipper konstant tänka på att sitta rätt eller hålla upp ryggen/nacken- nu kommer det naturligt, sneda byxor (som jag trott varit felsydda) sitter plötsligt rakt, mer öppen i bröstkorg, minskade ländryggsbesvär, mindre skör nacke, mer utåtroterade axlar, minskad gamnacke, fötter mer rakt pekande framåt och mycket mycket annat.

Bäst av allt är att det är inte ens jobbigt. Har inte haft tråkigt en enda stund. Upplägget passar mig perfekt där jag är i livet just nu. Onlinevideor där jag kan välja inriktning eller längd efter dagsskick och lust.

Frida Lindqvist
Vällingby

Lyfte armen upp för första gången på 9 år!

Eva levde med kronisk smärta i höger axel sedan 9 år tillbaka. Efter 2 veckor med Postural Yoga kunde hon gå rak i ryggen och på första individuella sessionen lyfte hon upp armen för första gången på 9 år!

Läs hela Evas berättelse
Lyfte armen upp för första gången på 9 år!

Jag har i 9 års tid haft kronisk smärta i höger axel. 2 senor var avslitna, andra trasiga, och hösten 2018 fick jag äntligen min operation. Långa bicepssenan hittades inte eftersom det var så länge sedan skadan skedde.

Många år av läkarbesök, sjukgymnastik, kortisonsprutor och antiinflammatoriska läkemedel föregick operationen. Rotator cuff syndrom var diagnosen. Höger arm har inte kunnat lyftas åt sidan, uppåt eller bakåt. Efter rehab konstaterades ”frozen shoulder” eftersom armen inte ens kunde streckas med yttre tryck. Min hållning var då totalkollapsad efter alla år av smärta. Axlarna var höjda och framskjutna, och ryggen krum.

Våren -19 ringde en kompis och ville att jag skulle prova Postural Yoga. Hon hade varit på föreläsning med dig, Rebecca. Jag anmälde mig på hemsidan för att testa en månad. Tänkte att det ju inte kunde bli sämre.

Efter 2 veckor av online-yoga började jag gå med rak rygg, utan att kämpa bak och ner axlarna. Det kändes som om jag hittat en punkt vid bröstbenet, som vinklade överkroppen uppåt, utan att jag överkompenserade i svanken som tidigare.

Efter semestern såg jag att Rebecca Reis skulle till Östersund, och jag bokade en tid, samt gick på föreläsningen. Det är några veckor sedan nu, och min hjärna har fortfarande svårt att hantera förändringen. Efter en otroligt proffsig scanning av min kropp så ber du mig att höja armarna ut åt sidan. Jag lyckas krångla upp högerarmen en bit, medan vänstern pekar mot taket. Därefter ber du mig att ställa mig med tårna ihop, sträckta knän, och göra samma sak. I total misstro finner jag mig stående med båda armarna mot taket. Det är mer än 9 år sedan sist. Du påstår att problemet sitter i höften, och behandlar mig, samt låter mig göra några övningar. När jag lämnar behandlingsrummet gör jag det med tårarna rinnande, och med spontana skratt hela vägen hem. Jag kan sträcka båda armarna mot taket, även med fötterna i normal position.

Idag kan jag gå och sitta, i stolt hållning, utan att musklerna kämpar. Varje morgon testar jag om jag drömt, eller om jag kan sträcka upp höger arm. Jag kan borsta min 180 cm höga häst, sadla, och rida i lodrät sits, vilket jag inte kunnat på många år. Jag har fått mitt liv tillbaka, och är otroligt tacksam, och lycklig.

Övningarna som jag fått av dig Rebecca är något som jag kan längta till under dagen. Jag måste fortfarande träna upp musklerna i armen, men blir starkare för varje dag. Det finns inte riktigt ord för att beskriva det som hänt. Jag är så oerhört tacksam.

Eva Malmsten, 58 år
Östersund

5 veckor med Postural Yoga

Redan efter första passet kände jag skillnad i kroppen och efter två veckor såg jag en STOR skillnad på de foton jag tagit av mig själv i profil, helt fantastiskt! Är så tacksam att jag hittat hit!

Läs hela Fridas berättelse
5 veckor med Postural Yoga

Har tidigare testat postural träning efter ett tidningsurklipp. Blev nyfiken på Postural Yoga.
Har fysiska jobb och har behövt gått oftare o oftare till kiropraktor. Vill hitta mer naturliga former att bibehålla min rörlighet. Tycker jag

Redan efter första passet kände jag skillnad i kroppen och efter två veckor såg jag en STOR skillnad på de foton jag tagit av mig själv i profil, helt fantastiskt!

I över fem år har jag försökt komma igång att träna utan att lyckas, för att jag inte hittat rätt träningsform, eller för att det inte gett resultat tillräckligt snabbt så att jag har tröttnat och gett upp o.s.v. Men nu har jag äntligen hittat min grej!

Postural Yoga med Rebecca är helt fantastiskt! Så skönt för min kropp. Jag har tränat ca 5 dagar i veckan i 5 veckor nu! Jag vet, kan knappt tro det själv! Men det är sant.

Under de första två veckorna tränade jag inte överkroppen alls. Diverse muskler i nedre delen av kroppen har fått jobba istället, så att min onda rygg och nacke har fått slappna av och vila, och gör inte alls ont längre! Och ändå var det just överkroppen jag både såg och kände störst skillnad i!

Är så tacksam att jag hittat hit!

Frida Öhrman
Eskilstuna